Domowa konfitura pomarańczowa

14 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny
Składniki :
  • 2 kg  dużych pomarańczy
  • 3 cytryny
  • 1 szklanka wody
  • 2 szklanki cukru trzcinowego firmy Sante
  • 1 łyżeczka cynamonu firmy P.H.U Konrad

Sposób przygotowania:
Pomarańcze dokładnie myjemy szczoteczką  w gorącej wodzie. Obieramy je ze skórki, którą kroimy w drobną kosteczkę lub paseczki. Przekrawamy na połówki i wyjmujemy miąższ.  Z cytrynami postępujemy tak samo. Miąższ owoców kroimy w kosteczkę. Podczas tej czynności wyjmujemy wszystkie pestki. Miąższ i skórkę następnie wkładamy do garnka. Całość zalewamy wodą i gotujemy 2 godziny, w razie potrzeby dodając małą ilość wody. Pod koniec wsypujemy cukier i dodajemy cynamon. Wrzącą konfiturę przekładamy do  przygotowanych słoiczków.

www.corculinari.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...