URODA I ZDROWIE

Domowa kapusta kiszona

17 lutego 2010, dodał: kariana844

Ilość według własnych potrzeb. Kapustę poszatkować i posolić, można dodać startą marchewkę, wkładać do miski, ubić i zostawić na noc. Potem wkładać do słoików i bardzo mocno ubijać. Wytrzeć górę słoików, przykryć woreczkiem foliowym, zakręcić, odstawić w ciemne, ciepłe miejsce na 5 dni. Słoiki niech stoją w misce bo wypłynie z nich nadmiar wody. Potem trzymamy z chłodnym miejscu.

file1266404966


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Pomoc psychologiczna
NFZ na stronie ma listę specjalistów w danym mieście, a można też iść prywatnie,...
zabawa - 5 zmysłów :)
wzrok - symetryczne dotyk - delikatne smak... obłędny węch - upojny :) słuch - szepty...burza
Jak go przekonać?
Facet powinien sam rozumieć, że ma o siebie dbać... To nie...
Potrawy na walentynki...
Można upiec np. babeczki w kształcie serca, z jakimś ciekawym nadzieniem:)