Dip z tuńczykiem

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

sos z rybą – do jajek na twardo, warzyw…

składniki:

  • 2 puszki 185 g tuńczyka sałatkowego z sosie własnym,
  • kilka łyżek majonezu,
  • sól, pieprz mielony biały,
  • sok z połówki małej cytryny,
  • kilka kropli sosu tabasco,
  • 1 ząbek czosnku
  • sposób przygotowania: Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki. Dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny, wymieszać. Jeśli majonez jest bardzo gęsty można dodać go pół na pół z jogurtem naturalnym. Doprawić solą i pieprzem oraz tabasco. Wymieszać i odstawić na pół godziny aby smaki się przegryzły. Możemy użyć tuńczyka w kawałkach , ale wtedy trzeba go dobrze rozetrzeć albo sos zmiksować.
  • file1282421100