Dip z karczochów

17 sierpnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 mrożone serca karczochów
1/2 szklanki świeżej pietruszki
2 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki majonezu
1/2 filiżanki kwaśnej śmietany
1/4 szklanki tartego parmezanu
1/4 łyżeczki soli

Przygotowanie:
Rozmrozić karczochy w kuchence mikrofalowej zgodnie z instrukcją. Karczochy, pietruszkę i czosnek zmiksować dokładnie. Dodać sok z cytryny i ponownie zmiksować. Dodać majonez, śmietanę, parmezan i sól. Przelać do miski, wymieszać. Podawać z krakersami i warzywami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...