Dip z karczochów
Artykuł zewnętrzny


Składniki:
2 mrożone serca karczochów
1/2 szklanki świeżej pietruszki
2 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki majonezu
1/2 filiżanki kwaśnej śmietany
1/4 szklanki tartego parmezanu
1/4 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Rozmrozić karczochy w kuchence mikrofalowej zgodnie z instrukcją. Karczochy, pietruszkę i czosnek zmiksować dokładnie. Dodać sok z cytryny i ponownie zmiksować. Dodać majonez, śmietanę, parmezan i sól. Przelać do miski, wymieszać. Podawać z krakersami i warzywami.
Rozmrozić karczochy w kuchence mikrofalowej zgodnie z instrukcją. Karczochy, pietruszkę i czosnek zmiksować dokładnie. Dodać sok z cytryny i ponownie zmiksować. Dodać majonez, śmietanę, parmezan i sól. Przelać do miski, wymieszać. Podawać z krakersami i warzywami.