Dip z karczochów

17 sierpnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 mrożone serca karczochów
1/2 szklanki świeżej pietruszki
2 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki majonezu
1/2 filiżanki kwaśnej śmietany
1/4 szklanki tartego parmezanu
1/4 łyżeczki soli

Przygotowanie:
Rozmrozić karczochy w kuchence mikrofalowej zgodnie z instrukcją. Karczochy, pietruszkę i czosnek zmiksować dokładnie. Dodać sok z cytryny i ponownie zmiksować. Dodać majonez, śmietanę, parmezan i sól. Przelać do miski, wymieszać. Podawać z krakersami i warzywami.



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...