Dip z bakłażanów

18 sierpnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

bakłażany 3 szt
czosnek 2 – 3 ząbki
pasta sezamowa 4 – 5 łyżek
gęsty jogurt 2 łyżki
sok z cytryny 2 – 3 szt
pomidor bez skórki 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa do polania 2 – 3 łyżki

Bakłażany opiec w piekarniku do miękkości, ściągnąć skórkę, odcisnąć i utrzeć na pastę. Dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Podawać w małych miseczkach, z pitą, posypane natką i skropione oliwą (dip powinien się lekko błyszczeć)




FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...