Dip z bakłażanów

18 sierpnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

bakłażany 3 szt
czosnek 2 – 3 ząbki
pasta sezamowa 4 – 5 łyżek
gęsty jogurt 2 łyżki
sok z cytryny 2 – 3 szt
pomidor bez skórki 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa do polania 2 – 3 łyżki

Bakłażany opiec w piekarniku do miękkości, ściągnąć skórkę, odcisnąć i utrzeć na pastę. Dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Podawać w małych miseczkach, z pitą, posypane natką i skropione oliwą (dip powinien się lekko błyszczeć)




FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...