Dip czosnkowo – pietruszkowy

21 sierpnia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Można w nim maczać warzywa albo polać nim sałatkę, albo…co Wam przyjdzie do głowy

Składniki:

  • kubeczek 150 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki gęstego majonezu
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • do smaku: sól, pieprz mielony, cukier

Sposób przygotowania: Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Jogurt zmieszać z majonezem. Dodać czosnek, natkę, sok z cytryny i doprawić do smaku. Taki sos można podawać do warzyw świeżych albo gotowanych, do mięs, do sałatek…

file1282419304



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...