Pasztet rybny z groszkiem

21 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

1 porcja ok. 230 kcal

Składniki:

  • 60 dag filetów rybnych
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 4 jajka
  • 1 bułka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 3/4 puszki groszku
  • tłuszcz do formy
  • sól
  • biały pieprz

Wykonanie:

  1. Bułkę namoczyć w mleku, a kiedy zmięknie, zmiksować razem z filetami z ryby (mrożone przedtem rozmrozić), połączyć z rozkłóconymi jajkami, śmietaną, sola, odrobiną drobno zmielonego białego pieprzu, starannie wymieszać.
  2. Dodać osączony z zalewy groszek, starannie wymieszać.
  3. Formę wysmarować tłuszczem (najlepiej olejem), napełnić masą. Brytfannę wypełnić wodą, zanurzyć w niej formę z pasztetem.
  4. Wstawić naczynia do gorącego piekarnika na 50 min., wyjąć, udekorować warzywami, podawać z sosami.

SMACZNEGO!!!

file1313955447



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...