Pasztet rybny z groszkiem

21 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

1 porcja ok. 230 kcal

Składniki:

  • 60 dag filetów rybnych
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 4 jajka
  • 1 bułka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 3/4 puszki groszku
  • tłuszcz do formy
  • sól
  • biały pieprz

Wykonanie:

  1. Bułkę namoczyć w mleku, a kiedy zmięknie, zmiksować razem z filetami z ryby (mrożone przedtem rozmrozić), połączyć z rozkłóconymi jajkami, śmietaną, sola, odrobiną drobno zmielonego białego pieprzu, starannie wymieszać.
  2. Dodać osączony z zalewy groszek, starannie wymieszać.
  3. Formę wysmarować tłuszczem (najlepiej olejem), napełnić masą. Brytfannę wypełnić wodą, zanurzyć w niej formę z pasztetem.
  4. Wstawić naczynia do gorącego piekarnika na 50 min., wyjąć, udekorować warzywami, podawać z sosami.

SMACZNEGO!!!

file1313955447



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...