Dietetyczne placuszki z cukinii

10 czerwca 2013, dodał: paola321
Artykuł zewnętrzny

Pomysł na szybki, pyszny obiad dla osób na diecie odchudzającej. Warzywna odmiana placków ziemniaczanych. Sycące, zdrowe i niskokaloryczne placuszki z cukinii.

 

Składniki:

1 cukinia

5 średnich pieczarek

2 marchewki

3 jajka

3 łyżki skrobi kukurydzianej

1/4 żółtej papryki

1/4 czerwonej papryki

oliwa z oliwek

sól, pieprz, dowolne przyprawy

 

Przygotowanie:

Na tarce na grubych oczkach zetrzyj cukinię, pieczarki, marchewkę i paprykę. Pozostaw te składniki na sitku, aby się odsączyły z wody. Dopraw warzywa, dodaj do nich jajka i skrobię. Dokładnie wymieszaj. Na odrobinie rozgrzanej oliwy smaż placuszki z dwóch stron, tak, aby jajko się ścięło. Możesz podawać w wersji z sosami (ziołowy, czosnkowy, jogurtowy) albo z dodatkiem warzywnego leczo. Placuszki smakują też świetnie bez żadnych dodatków, na zimno, jako przekąska.

Smacznego!

 

zucchini-cakes



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...