Dietetyczna zupka brokułowa z papryką
Artykuł zewnętrzny
Dietetyczna zupka brokułowa z papryką czerwona – lekka i pełna witamin.
składniki
1 kawałek seler,
1 szt liść laurowy,
2 kulki ziele angielskie,
2 kulki pieprz,
1 szt marchewka,
1 szt pietruszka,
1/2 szt por,
1/3 szt brokuł,
1/2 szt papryka czerwona,
1 garść fasolka szparagowa,
Sól,
1 ząbek czosnek
Do garnka z wodą ok 1,5 l wkładamy obrany kawałek selera obrana marchewkę ,ząbek czosnku ,pietruszkę liść laurowy ,pieprz i ziele angielskie . Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 15 min . Następnie dodajemy fasolkę brokuła i pokrojona paprykę. Gotujemy ,doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Podajemy z koperkiem . Można doprawić przyprawą w płynie maggi .