Dietetyczna z kaszą jaglaną

30 listopada 2009, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Kiedy mamy kłopoty z żołądkiem albo jesteśmy osłabieni po chorobie taka lekkostrawna, jarzynowa zupa może nam pomóc…

SKŁADNIKI:

  • 6 czubatych łyżek kaszy jaglanej
  • 1 łyżka masła
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek korzenia selera
  • kawałek pora
  • listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, sól

OPIS PRZYGOTOWANIA:

Kaszę opłukać na sicie, zalać w garnku trzema szklankami wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie i masło, gotować 10min. Warzywa oczyścić, oskrobać; korzeniowe zetrzeć na tarce jarzynowej, pora drobno posiekać – wrzucić do zupy, gotować kolejne 10 min., doprawić odrobiną soli. To bardzo lekka, ale pożywna zupa, doskonała dla małych dzieci, ludzi starszych, rekonwalescentów…

file1259573621



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz