Dietetyczna rolada obiadowa

1 sierpnia 2012, dodał: charmed
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
Filet z piersi indyka, 1,5-1,7 kg

Bułka tarta, 4 łyżki
jajko, 1 szt.
Mrożona marchewka z groszkiem, 1 torebka
kukurydza, 1 puszka
serek mascarpone, 40 dag
oliwa, 3-4 łyżki
sól, pieprz,

1. Marchewkę z groszkiem obgotuj w osolonym wrzątku przez 8 min. Potem odcedź i przestudź.
2. Mięso ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem, najlepiej z młynka.
3. Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą, dodaj marchewkę z groszkiem i wymieszaj. Nadzienie rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Przełóż do brytfanki, posmaruj oliwą i podlej szklanką wody.
4. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 80 min w temp. 200 st. W czasie pieczenia polewaj tworzącym się wywarem.