Dietetyczna rolada obiadowa

1 sierpnia 2012,
dodał: charmed
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
Filet z piersi indyka, 1,5-1,7 kg

Bułka tarta, 4 łyżki
jajko, 1 szt.
Mrożona marchewka z groszkiem, 1 torebka
kukurydza, 1 puszka
serek mascarpone, 40 dag
oliwa, 3-4 łyżki
sól, pieprz,

1. Marchewkę z groszkiem obgotuj w osolonym wrzątku przez 8 min. Potem odcedź i przestudź.
2. Mięso ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem, najlepiej z młynka.
3. Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą, dodaj marchewkę z groszkiem i wymieszaj. Nadzienie rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Przełóż do brytfanki, posmaruj oliwą i podlej szklanką wody.
4. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 80 min w temp. 200 st. W czasie pieczenia polewaj tworzącym się wywarem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ech, no właśnie... to jest świetne, ale dla osób, które jeszcze nie mają takich zobowiązań.
Kurs excel
> grazynka33 napisał/a: > To jak wynajęte jest to mieszkanie? Bez umowy z notarialnym oświadczeniem...
kosmetyki ujędrniające
Tak, rzeczywiście bywają ratunkiem, zwłaszcza dla suchej skóry. Tylko ta systematyczność... bez...
Narcystyczne zaburzenia osobowości
Niby jest, ale nie każda kobieta potrafi swoich granic bronić. Czasami się wydaje,...