URODA I ZDROWIE

Dieta wegańska na cztery pory roku – przepisy i zdjęcia

30 stycznia 2020, dodał: Redakcja

Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość – warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy warto wrzucić do koszyka i do garnka.

W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera.

W książce znajdziesz:

– informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,

– makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,

– źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,

– składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia,

– przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.

 

 

 

 





loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Z tym rowerem to trochę nie rozumiem... Skoro inna komunikacja działa...
Windykacja wierzytelności
Najlepiej ustalić ukryty majątek dłużnika i w sądzie wywalczyć spłatę długu, którą wyegzekwuje...
Depilator elektryczny
Używam od kilku lat, ale czasem nie mogę znieść tego bólu... Wciąż...
Awayjne otwieranie samochodu
Ciekawe czy w autach na pilota też ślusarz może otworzyć zamek ;)