PIERWSZY Z CYKLU BESTSELLEROWYCH PORADNIKÓW „DIETA DOKTORA”!
Dynia z orzechami jako ratunek dla serca? Ziołowa pieczeń
wspomagająca odporność? To możliwe!
Jedzenie może nie tylko zminimalizować prawdopodobieństwo zachorowania, ale także przedłużyć nasze życie, poprawić nastrój, a nawet „naprawić” DNA.
Dr Rupy Aujla, lekarz, założyciel organizacji Culinary Medicine UK, popularny podcaster i bestsellerowy autor pokazuje, jak zmienić dietę oraz styl życia w lekarstwo. Łącząc rzetelną wiedzę naukową z ajurwedą i medycyną naturalną, wyjaśnia związek między żywieniem a chorobami, pokazuje, co dzięki zmianie diety mogą zyskać nasz mózg, serce, skóra, odporność i samopoczucie oraz dlaczego jedzenie może działać antynowotworowo.
W książce znajdziesz:
• 80 przepisów o leczniczej mocy, podzielonych na kategorie według efektu zdrowotnego,
• koncepcję stylu życia „360 stopni”, wzbogaconą przydatnymi poradami,
• kody Spotify do autorskiego podcastu The Doctor’s Kitchen.
Już teraz możesz pozbyć się stanów zapalnych, wzmocnić odporność i przestać ciągle odwiedzać apteki czy gabinety lekarskie. Talerze mają większą moc niż tabletki, a szczęśliwe i zdrowe życie zaczyna się w kuchni!