Diabelskie jadło

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 duże ziemniaki

8 cienkich plastrów pieczonego schabu

2 łyżki sosu chilli – czosnkowego (Chilli – Garlic)

1 łyżka zmielonej marynowanej słoniny

1 łyżka oleju

5 dkg cebuli

10 dkg kiszonej kapusty

½ łyżeczki zmielonego kminku

¼ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

8 wykałaczek

Ziemniaki gotujemy w mundurkach (można użyć ziemniaków pozostałych z obiadu), studzimy, obieramy, każdego dzielimy na 4 równe części. Cebulę niezbyt drobno siekamy. Na patelnię wkładamy słoninę i wlewamy olej. Rozgrzewamy i obsmażamy ziemniaki dokładnie z każdej strony. Każdy plaster schabu smarujemy sosem chilli – czosnkowym (zużywamy na to 1 łyżkę), składamy go na pół (wzdłuż dłuższej części). Ziemniaki zdejmujemy z patelni, każdy z nich zawijamy w schab, spinamy wykałaczką. Ponownie smażymy. Usmażone ziemniaki zdejmujemy z patelni i utrzymujemy w cieple (można włożyć do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni). Na patelnię wsypujemy cebulę, smażymy ją przez 3 minuty. Dokładamy kapustę, kminek, pieprz oraz pozostały sos chilli-czosnkowy. Dokładnie mieszamy i smażymy przez 5 minut.

Smacznego!

file1258473666



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...