Devolay z serem

27 sierpnia 2012, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 2 podwójne płaty piersi z kurczaka
  • jajko
  • bułka tarta
  • 10 dag sera żółtego
  • 5 dag masła
  • jarzynka
  • olej do smażenia

Przygotowanie:
Płaty piersi rozkroić, rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć z obu stron jarzynką. Na każdym położyć paseczek masła i żółtego sera. Zwijać w  bulony, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem lub ziemniakami i dowolną surówką.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...