Deser waniliowo-różany z kaszki Bebilon

1 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 5 minut

file1285936143

Składniki :

1 opakowanie ( 32g ) kaszki Bebilon mleczno-pszennej ( Nutricia )
100 mll gorącej przegotowanej wody
kilka kropli aromatu waniliowego ( ekstrakt lub syrop ) do smaku
1 łyżeczka konfitury z płatków róży
cukier ,, Karmel i wanilia ” ( Młynek- ) do dekoracji

Kaszkę zalać gorącą wodą , wymieszać – doprawić do smaku wanilią . Przełożyć do pucharku, miseczki, czarki. Po wierzchu posypać cukrem ,,Karmel i wanilia ” ( z Młynka- doskonale się sprawdza tworząc da deserze smakowita skorupkę ). Na środku położyć łyżeczkę konfitury z płatków róży ( ładnie by wyglądał gdyby każda porcje przyozdobić płatkami świeżej róży- ale nie miałam ).
Podawać na ciepło lub zimno- jak kto lubi .
Przyzwyczaiłam się do tych kaszek jak wnuki były małe i trzeba je było mieć w zapasie bo nigdy nie było wiadomo kiedy się przydadzą . Potem wnuki podrosły i kaszki zaczęły się przydawać na deser. Bardzo mi się podobają te mini porcje kaszki – akurat na jedną porcję deseru- nic nie potrzeba przy nich robić – za każdym razem mogą smakować inaczej zależnie od dodatków .



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz