Deser waniliowo-różany z kaszki Bebilon

1 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 5 minut

file1285936143

Składniki :

1 opakowanie ( 32g ) kaszki Bebilon mleczno-pszennej ( Nutricia )
100 mll gorącej przegotowanej wody
kilka kropli aromatu waniliowego ( ekstrakt lub syrop ) do smaku
1 łyżeczka konfitury z płatków róży
cukier ,, Karmel i wanilia ” ( Młynek- ) do dekoracji

Kaszkę zalać gorącą wodą , wymieszać – doprawić do smaku wanilią . Przełożyć do pucharku, miseczki, czarki. Po wierzchu posypać cukrem ,,Karmel i wanilia ” ( z Młynka- doskonale się sprawdza tworząc da deserze smakowita skorupkę ). Na środku położyć łyżeczkę konfitury z płatków róży ( ładnie by wyglądał gdyby każda porcje przyozdobić płatkami świeżej róży- ale nie miałam ).
Podawać na ciepło lub zimno- jak kto lubi .
Przyzwyczaiłam się do tych kaszek jak wnuki były małe i trzeba je było mieć w zapasie bo nigdy nie było wiadomo kiedy się przydadzą . Potem wnuki podrosły i kaszki zaczęły się przydawać na deser. Bardzo mi się podobają te mini porcje kaszki – akurat na jedną porcję deseru- nic nie potrzeba przy nich robić – za każdym razem mogą smakować inaczej zależnie od dodatków .



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...