Błyskawiczny lekki deser!
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 250ml śmietany kremówki
- 1 łyżka cukru pudru
- kilka kanek czekolady deserowej
- kilka kanek czekolady gorzkiej
- 2 łyżki masy korówkowej
- paczka herbatników
Herbatniki pokruszyć i podzielić na 2 części, jedną cześć wrzucić na dno kieliszka/miseczki/szklanki. Nałożyć 1 łyżkę masy krówkowej.
Ubić bitą śmietaną z cukrem pudrem, dodać starte na tarce czekolady, delikatnie wymieszać.
Przelać pół porcji bitej śmietany do kieliszka, posypać znowu herbatnikami, nałożyć masę korówkową i nałożyć pozostała cześć bitej śmietany. Posypać startą czekoladą.
Propozycja:
– można przełożyć biszkoptami nasączonymi w kawie
– można dodać dżem
– można posypać orzechami
– można połączyć z galaretką jeśli mamy czas