Błyskawiczny lekki deser!

9 maja 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 250ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • kilka kanek czekolady deserowej
  • kilka kanek czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki masy korówkowej
  • paczka herbatników

Herbatniki pokruszyć i podzielić na 2 części, jedną cześć wrzucić na dno kieliszka/miseczki/szklanki. Nałożyć 1 łyżkę masy krówkowej.
Ubić bitą śmietaną z cukrem pudrem, dodać starte na tarce czekolady, delikatnie wymieszać.
Przelać pół porcji bitej śmietany do kieliszka, posypać znowu herbatnikami, nałożyć masę korówkową i nałożyć pozostała cześć bitej śmietany. Posypać startą czekoladą.

Propozycja:

– można przełożyć biszkoptami nasączonymi w kawie
– można dodać dżem
– można posypać orzechami
– można połączyć z galaretką jeśli mamy czas

file1336584571