Deser pomarańczowy

14 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

4 duże pomarańcze
2 galaretka pomarańczowe
garść rodzynek

Najpierw pomarańcze przekroić na połowę, wydrążyć miąższ łyżeczką i pokroić w kostkę. Powkładać z powrotem do skórek pomarańczowych i posypać rodzynkami.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach. Podzielić na połowę. Jak zacznie tężec 1 częścią zalać skórki z pomarańczy do połowy. Drugą część galaretki ubić mikserem, dodać 4 łyżki śmietany gęstej. Pomarańcze do końca wypełnić ubitą galaretką. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Smacznego !!!

file1266171048



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...