Deser panna cotta z musem truskawkowym na szybko
Artykuł zewnętrzny
- 1 opakowanie deser panna cotta Winiary,
- 0,5 kg truskawki,
- 400 ml kremówka,
- 2 łyżki cukier puder,
- wafelek w czekoladzie
Deser panna cotta przygotować wg przepisu na opakowaniu i rozlać do 4 szklanek i pozostawić do całkowitego wystudzenia.Truskawki umyć , oczyścić z szypułek i zmiksować blenderem na mus.Jeżeli truskawki są kwaśne dosłodzić cukrem pudrem.Mus rozlać do szklanek jako drugą warstwę.Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder , śmietan fix i chwilkę jeszcze zmiksować.Bitą śmietanę delikatnie rozłożyć na musie truskawkowym.Na górę pokruszyć wafelek i udekorować listkiem mięty i kawałkiem truskawki.