Deser panna cotta z musem truskawkowym na szybko

19 lipca 2012, dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny
  • 1 opakowanie deser panna cotta Winiary,
  • 0,5 kg truskawki,
  • 400 ml kremówka,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • wafelek w czekoladzie

Deser panna cotta przygotować wg przepisu na opakowaniu i rozlać do 4 szklanek i pozostawić do całkowitego wystudzenia.Truskawki umyć , oczyścić z szypułek i zmiksować blenderem na mus.Jeżeli truskawki są kwaśne dosłodzić cukrem pudrem.Mus rozlać do szklanek jako drugą warstwę.Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder , śmietan fix i chwilkę jeszcze zmiksować.Bitą śmietanę delikatnie rozłożyć na musie truskawkowym.Na górę pokruszyć wafelek i udekorować listkiem mięty i kawałkiem truskawki.

file1342709363



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz