Deser jagodowy z mrożonymi kawowymi kostkami lodu

7 lipca 2012, dodał: Jola66
Artykuł zewnętrzny

Składniki

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki cukru
250 ml przegotowanej wody
woreczek do lodu
100 g jagód
100 ml śmietany 30%
1 łyżeczka cukru pudru

Przygotowanie:

Do shakera wsypać 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, dodać 2 łyżeczki cukru, 250 ml wody przegotowanej, wystudzonej wody, wymieszać, przelać do woreczka od lodu i zamrozić. Kostki kawowe rozdrobnić blenderem i przełożyć do szklanki. 100 ml śmietany wymieszać z cukrem pudrem i lekko ubić, dodać świeże jagody, wymieszać i  przełożyć na rozdrobnione kostki kawy.

file1341648734



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...