Deser jagodowy z mascarpone
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki
- 250 ml serka mascarpone (najlepszy jest oryginalny, wtedy nie wyczuwalne jest masło)
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 2 szklanki jagód
Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek i cukier (próbować i ewentualnie dosładzać wg naszego uznania). Połowę masy położyć na spód miseczek w których deser będziemy podawać, posypać połową szklanki świeżych jagód.
Drugą połowę masy zmiksować z 1 szklanką jagód. Wyłożyć do miseczek na wysypane jagody. Posypać pozostałymi jagodami i wstawić do lodówki.
Podawać schłodzone.
Można przełożyć warstwy biszkoptami pokruszonymi albo musli.
Podawać schłodzone.
Można przełożyć warstwy biszkoptami pokruszonymi albo musli.
Smacznego