Deser jagodowy z mascarpone

12 lipca 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 250 ml serka mascarpone (najlepszy jest oryginalny, wtedy nie wyczuwalne jest masło)
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 2 szklanki jagód
Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek i cukier (próbować i  ewentualnie dosładzać wg naszego uznania). Połowę masy położyć na spód miseczek w których deser będziemy podawać, posypać połową szklanki świeżych jagód.
Drugą połowę masy zmiksować z 1 szklanką jagód. Wyłożyć do miseczek na wysypane jagody. Posypać pozostałymi jagodami i wstawić do lodówki.
Podawać schłodzone.
Można przełożyć warstwy biszkoptami pokruszonymi albo musli.
Smacznego

file1342079120