Delicjusz śmietanowy z owocami
2 galaretki (truskawkowa i owoce tropikalne)
pół kg ładnych truskawek
kilka ładnych czereśni z ogonkami
śmietana śnieżka
1 szklanka mleka
duża paczka delicji
Wcześniej przygotować sobie:
Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szkl wody.
W małe pojemniczki – 4 sztuki (ja miałam po danonkach) włożyć po jednej truskawce i zalać wystudzoną galaretką. Oraz jeden większy pojemnik np po maśle roślinnym – ułożyć truskawki i zalać galaretką. Jak zastygnie możemy przystąpić do przygotowywania ciasta.
Rozpuścić następną galaretkę w niecałej szklance wody. Wystudzić.
W tortownicy ułożyć delicje, położyć kilka połówek truskawek i na środek galaretkę z orągłego pojemnika. Ubić śnieżkę, na koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać, dobrze wymieszać i włożyć do tortownicy. Galaretki z małych pojemniczków włożyć w śmietanę z czterech stron. Udekorować truskawkami i czereśniami.