De volaile z żółtym serem
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI: 3 duże filety z kurczaka, 20 dag żółtego sera, 45 dag pieczarek, 2 łyżeczki masła, 1/2 szkl. śmietany, 1i1/2 łyżki mąki, jajko, bułka tarta, czosnek w kostkach, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, olej do smażenia.
Filety umyć, osuszyć, rozbić, posypać czosnkiem. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć i podzielić na 2 części. Ser pokroić w kostkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na środek każdego fileta ułożyć pieczarki, ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć nakłuwając lekko widelcem lub szpikulcem. Resztę grzybów zagotować, wlać śmietanę rozrobioną z mąką. Mieszać, aż zgęstnieje. Sosem polać gotowe roladki.