Danie z makaronu i brokułów
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 200-250 gram makaronu
- 450 gram rozdrobnionych brokułów
- 1 szklanka płatków migdałów
- 1 szklanka suszonych żurawin
- 1/2 szklanka niskotłuszczowego jogurtu naturalnego
- 1/4 szklanki majonezu
- 3 łyżki octu z jabłek
- 1 łyżka cukru
- 1/4 łyżeczki cayenne
- Sól
- Świeżo zmielony pieprz czarny
Sposób przygotowania:
Ugotować makaron w osolonej wodzie al dente. Ostudzić.
Do dużej miski wsyp makaron, migdały, brokuły i suszoną żurawinę. W osobnej misce wymieszaj jogurt, majonez, ocet, cukier, cayenne, sól i pieprz. Dodaj sos do brokułów i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Smacznego!