Danie z makaronu i brokułów

1 czerwca 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200-250 gram makaronu
  • 450 gram rozdrobnionych brokułów
  • 1 szklanka płatków migdałów
  • 1 szklanka suszonych żurawin
  • 1/2 szklanka niskotłuszczowego jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 3 łyżki octu z jabłek
  • 1 łyżka cukru
  • 1/4 łyżeczki cayenne
  • Sól
  • Świeżo zmielony pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron w osolonej wodzie al dente. Ostudzić.

Do dużej miski wsyp makaron, migdały, brokuły i suszoną żurawinę. W osobnej misce wymieszaj jogurt, majonez, ocet, cukier, cayenne, sól i pieprz. Dodaj sos do brokułów i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Smacznego!

file1306913117