Fasolka szparagowa z grilla

6 czerwca 2013, dodał: kajusia22
Artykuł zewnętrzny
  • Przepis na fasolkę z grilla .

Bardzo łatwa i szybka przekąska !

Musisz mieć :

 

0,5 kg fasolki szparagowej
2 łyżki masła
sól morska
czarny pieprz
60 g sera białego
tymianek lub oregano

Przygotowanie :

Fasolkę umyć, osuszyć i odciąć szypułki.
Nałożyć fasolkę na rozłożoną folię aluminiową.
Posypać solą, pieprzem i kawałeczkami masła .
Ułożyć na rozgrzanym grillu .
Fasolkę należy PILNOWAĆ , ponieważ szybko jest dobra .
Fasolka nie powinna być przypalona .
Powinna być lekko złota .
Pod koniec posypać świeżym tymiankiem lub oregano .(ja osobiście wolę oregano )
Fasolkę  posypać pokruszonym serem białym.