Danie jednopatelniowe

3 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

5 dkg wędzonego gotowanego boczku

1/2 małej cukinii

5 ząbków czosnku

4 czarne oliwki bez pestek

2 suszone pomidory

1 łyżeczka przyprawy Delikat do kurczaka

Boczek kroimy w bardzo cieniutkie plasterki. Rozgrzewamy suchą patelnię, kładziemy na nią plasterki boczku i wytapiamy. Cukinię kroimy w plasterki grubości 3 – 4 mm. Ząbki czosnku i osączone oliwki kroimy na pół wzdłuż. Gdy boczek się wytopi – zdejmujemy go z patelni i na tłuszcz wrzucamy czosnek oraz cukinię. Każdy plaster posypać Delikatem. Kiedy czosnek się zrumieni – zdejmujemy go z patelni. W jego miejsce wrzucamy pokrojone oliwki, które smażymy ok.. 1 minuty. Dosmażamy cukinię, posypując z drugiej strony pozostałym Delikatem.

Smacznego!

file1257263220



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz