Czosnkowa bagietka

1 listopada 2009,
dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Czosnkowa bagietka to fajna przekąska do piwa, wina lub dodatek do potraw mięsnych:

składniki:

– 2 bagietki

– 1/2 kostki masła 80 % tłuszczu

– 4 ząbki czosnku

– natka pietruszki

– pieprz i sól

Miękkie masło rozgnieść w miseczce, czosnek obrać, przepuścić przez praskę, dodac posiekaną natkę pietruszki, masło utrzeć z czosnkiem, natką i doprawić do smaku. Bagietki należy naciąć jak kiełbaski na grilla – po skosie 9nie przekrajać). W miejscach przecięcia posmarować masełkiem czosnkowo -pietruszkowym. Owinąć bagietki aluminiową folią spożywczą i zapiekać około 15 minut w piekarniku 180 stopni C.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...