Czeska zupa czosnkowa

18 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

porcja warzyw i przypraw na bulion
1 cebula
1 główka czosnku
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 łyżki tartego żółtego sera
4 jaja
4 kromki pszennego chleba
sól
pieprz

Przygotowanie:

Warzywa na bulion obrać, dokładnie umyć i wraz z przyprawami włożyć do garnka zalewając 2 litrami wody. Dodać również przekrojone na połówki 3 ząbki czosnku oraz opieczoną nad palnikiem cebulę. Gotować ok. 90 min., po czym odcedzić. Do czystego bulionu dodać przeciśnięte przez praskę 4-5 ząbków czosnku. Gotować ok. 10 min., doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać chleb i ser i zmiksować. Zupę nalewać do miseczek, do każdej porcji wbijać delikatnie jajo. Każdą porcję zupy posypać natką pietruszki.
roasted-garlic-soup1a



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...