Czerwony (pomidorowy) makaron ryżowy
Artykuł zewnętrzny
Makaron ryżowy ma to do siebie że przejmuje smak i kolor dodatków co robi z niego doskonały dodatek do II dań.
Czas : 20 minut
Składniki :
- 1/2 paczki makaronu ryżowego Tagliatelle
- 1 Bulionetka drobiowa ( lub kostka bulionu drobiowego ) Knorra
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
- 1/4 średniej wielkości pomidora
Zagotować wodę ok 1,5 litra z Bulionetką i na wrzącą wrzucić makaron. Zgasić gaz i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić . Do garnka włożyć masło i roztopić je. Dodac pokrojonego w bardzo drobną kosteczkę pomidora i podsmażyć go .Dołożyć koncentrat i zamieszać. Włożyć odsączony makaron i chwilę ogrzewać mieszając by cały pokrył się sosem. Zostawić na 5 minut pod przykryciem.
Podawać do delikatnych dań rybnych , drobiowych lub warzywnych.