Czerwony makaron z rukolą

29 czerwca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:


– makaron spaghetti
– skoncentrowany sok z buraków
– 1 łyżeczka cukru
– oliwa z oliwek
– 2 ząbki czosnku
– sól i pieprz do smaku
– ser typu parmezan
– kilka liści rukoli

Makaron ugotować w wodzie wymieszanym z sokiem z buraków i odrobiną cukru. Wyjąć, odsączyć, przełożyć na patelnię, z rozgrzaną oliwą, dodać czosnek, sól i pieprz, wymieszać. Dodać liście rukoli, delikatnie zamieszać. Przełożyć na talerz, posypać serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....