Czerwony makaron z rukolą

29 czerwca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:


– makaron spaghetti
– skoncentrowany sok z buraków
– 1 łyżeczka cukru
– oliwa z oliwek
– 2 ząbki czosnku
– sól i pieprz do smaku
– ser typu parmezan
– kilka liści rukoli

Makaron ugotować w wodzie wymieszanym z sokiem z buraków i odrobiną cukru. Wyjąć, odsączyć, przełożyć na patelnię, z rozgrzaną oliwą, dodać czosnek, sól i pieprz, wymieszać. Dodać liście rukoli, delikatnie zamieszać. Przełożyć na talerz, posypać serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...