Czerwone na białym

23 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 rzepy
1 mała czerwona papryka
1 łyżka plus 3/4 łyżeczki soli
pieprz do smaku
sok z 1 cytryny

Przygotowanie:
Rzepę bardzo dokładnie umyć, pozostawiając skórkę, następnie pokroić tak cienko jak to możliwe. Paprykę pokroić w bardzo cienkie paseczki. W dużej misce wymieszać plasterki rzepy i papryki. Posypać 1 łyżką soli i pozostawić na co najmniej 30 min. Wrzucić rzepę na durszlak i opłukać pod zimną wodą, aby usunąć wszelkie ślady soli. Odsączyć i umieścić w naczyniu. Dodać sok z cytryny i sól. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 min. przed podaniem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...