Czerwone na białym

23 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 rzepy
1 mała czerwona papryka
1 łyżka plus 3/4 łyżeczki soli
pieprz do smaku
sok z 1 cytryny

Przygotowanie:
Rzepę bardzo dokładnie umyć, pozostawiając skórkę, następnie pokroić tak cienko jak to możliwe. Paprykę pokroić w bardzo cienkie paseczki. W dużej misce wymieszać plasterki rzepy i papryki. Posypać 1 łyżką soli i pozostawić na co najmniej 30 min. Wrzucić rzepę na durszlak i opłukać pod zimną wodą, aby usunąć wszelkie ślady soli. Odsączyć i umieścić w naczyniu. Dodać sok z cytryny i sól. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 min. przed podaniem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....