Czerwona kapusta z żurawiną

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czerwona kapusta z żurawiną – dieta czerwona

Składniki:

¼ główki kapusty (średniej wielkości)

red-cabbage-beet-and-current-salad1

2 czubate łyżki konfitury z żurawiny (mało słodkiej)
1 łyżka octu winnego (jabłkowego lub wiśniowego)
sól
cukier
pieprz mielony
2 łyżki masła

czerwone porzeczki do ozdoby

Przygotowanie:

Kapustę drobno uszatkować. Zalać osoloną (1 łyżeczka soli) wodą .Gotować 30 min. Odcedzić. W rondlu rozpuścić masło. Włożyć kapustę. Dodać konfiturę z żurawiny, ocet i dusić mieszając 15 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem i jeśli trzeba cukrem. Można ozdobić czerwonymi porzeczkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....