Czerwona kapusta z winem

20 kwietnia 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

60 dag czerwonej kapusty
10 dag wędzonego boczku
2 jabłka
3 dag mąki
1/2 szklanki wina
3 goździki
sól, kwasek cytrynowy, cukier

Kapustę cienko poszatkować, zalać małą ilością wrzątku i ugotować do miękkości. Gdy będzie gotowa, zakwasić kwasem cytrynowym, dodać starte na tarce jabłka, boczek pokroić w kosteczkę, stopić, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Na patelnię z zasmażką wyłożyć kapustę, wlać wino i przyprawić potrawę do smaku, tak przygotowana kapusta świetnie nadaje się do pieczonej kaczki, gęsi lub pieczeni wołowej.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....