Czereśniowy sernik

5 lipca 2012,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*15 dag mąki
*10 dag masła
*15 dag cukru
*30 dag twarogu półtłustego
*2 łyżki śmietany
*2 jajka
*1 łyżka budyniu waniliowego
*40 dag czereśni

Mąkę przesiać, dokładnie posiekać z masłem. Dodać 5 dag cukru. Szybko zarobić kruche ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinkę. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tortownicę. Włożyć do piekarnika i podpiec ok 10 min w 200 stopniach.
Twaróg zmiksować na jednolitą masę, połączyć z żółtkami, budyniem, śmietaną i resztą cukru. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą serową. Wyłożyć na podpieczone ciasto kruche. Na masie twarogowej ułożyć umyte i wydrylowane czereśnie. Piec 50 min w 190 stopniach.


fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...