Czereśniowy sernik

5 lipca 2012, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*15 dag mąki
*10 dag masła
*15 dag cukru
*30 dag twarogu półtłustego
*2 łyżki śmietany
*2 jajka
*1 łyżka budyniu waniliowego
*40 dag czereśni

Mąkę przesiać, dokładnie posiekać z masłem. Dodać 5 dag cukru. Szybko zarobić kruche ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinkę. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tortownicę. Włożyć do piekarnika i podpiec ok 10 min w 200 stopniach.
Twaróg zmiksować na jednolitą masę, połączyć z żółtkami, budyniem, śmietaną i resztą cukru. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą serową. Wyłożyć na podpieczone ciasto kruche. Na masie twarogowej ułożyć umyte i wydrylowane czereśnie. Piec 50 min w 190 stopniach.


fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...