Czereśniowe muffiny

20 lipca 2012,
dodał: ewlyn
Artykuł zewnętrzny
Składniki 15 dużych muffinek:
  • 350 g mąki pszennej
  • 200 g mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 200 g cukru
  • 250 ml oleju roślinnego
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 125 ml mleka
  • 300-400 g czereśni

    Wszystkie suche składniki wymieszać razem. W osobnej misce połączyć wszystkie mokre składniki. Wlać mokre do suchych i wymieszać. Dodać umyte i wypestkowane czereśnie i delikatnie połączyć z ciastem. Przelać ciasto do muffinkowych foremek.
    Piec 20-25 min w 200 st. C

file1342784821



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...