Czereśniowe muffiny

20 lipca 2012, dodał: ewlyn
Artykuł zewnętrzny
Składniki 15 dużych muffinek:
  • 350 g mąki pszennej
  • 200 g mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 200 g cukru
  • 250 ml oleju roślinnego
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 125 ml mleka
  • 300-400 g czereśni

    Wszystkie suche składniki wymieszać razem. W osobnej misce połączyć wszystkie mokre składniki. Wlać mokre do suchych i wymieszać. Dodać umyte i wypestkowane czereśnie i delikatnie połączyć z ciastem. Przelać ciasto do muffinkowych foremek.
    Piec 20-25 min w 200 st. C

file1342784821



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...