Czekoladowe ciasto z malinami

19 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

15 dag mąki,

125 g margaryny,

200 g mlecznej czekolady,

150 ml wody,

1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,

2 łyżki kakao,

15 dag cukru,

jajko,

płaska łyżeczka proszku do pieczenia,

szczypta soli,

1/2 łyżeczki olejku waniliowego,

szkl. malin,

2 łyżki mleka.

Margarynę stopić wraz z cukrem, wodą, kakao, kawą i tabliczką połamanej czekolady. Ostudzić. Dodać olejek waniliowy oraz jajko. Na koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i szczyptą soli. Ciasto wylać do keksówki, posypać malinami. Piec ok. 45 min w temp. 170st. Ostudzić. Czekoladę stopić z mlekiem, polać wierzch ciasta.

Bardzo lubimy takie wilgotne, czekoladowe ciasta. A z dodatkiem malin smakuje wybornie…

file1350669392