Czekoladowe trufle z orzechami

22 czerwca 2012, dodał: johanna007
Artykuł zewnętrzny

Co potrzebujemy:

100g mlecznej czekolady
60g drobno posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka aromatu migdałowego
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki masła
kakao

1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (jak to zrobić? sprawdź tutaj). Dodajemy aromat migdałowy, cukier puder, masło i orzechy włoskie. Wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się wymieszały. Jeśli mas nie jest dostatecznie twarda, wkładamy ją na chwilę do zamrażarki.

2. Z masy formujemy kulki, możemy je znów schłodzić lub jeśli są dostatecznie twarde przechodzimy do etapu obtaczania w kakao. Nie jest to jednak konieczne, ponieważ i bez niego wyglądają ładnie. I gotowe ;)

SMACZNEGO

file1340380283



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.