Czekoladowe trufle z orzechami

22 czerwca 2012,
dodał: johanna007
Artykuł zewnętrzny

Co potrzebujemy:

100g mlecznej czekolady
60g drobno posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka aromatu migdałowego
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki masła
kakao

1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (jak to zrobić? sprawdź tutaj). Dodajemy aromat migdałowy, cukier puder, masło i orzechy włoskie. Wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się wymieszały. Jeśli mas nie jest dostatecznie twarda, wkładamy ją na chwilę do zamrażarki.

2. Z masy formujemy kulki, możemy je znów schłodzić lub jeśli są dostatecznie twarde przechodzimy do etapu obtaczania w kakao. Nie jest to jednak konieczne, ponieważ i bez niego wyglądają ładnie. I gotowe ;)

SMACZNEGO

file1340380283



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...