Mocno czekoladowe muffiny

24 listopada 2012, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 tabliczki gorzka czekolada,
2 szklanki mąka,
1,5 szklanki mleko,
0,5 szklanki cukier,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
0,5 łyżeczki soda,
2 łyżeczki cukier waniliowy,
2 łyżeczki kakao,
1 sztuka jajko,
1 kostka margaryna,
400 ml mleko,
1 opakowanie budyń waniliowy,
do smaku cukier puder,
1 opakowanie wiśnie kandyzowane

Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy ją do rondelka, zalewamy mlekiem i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Margarynę również rozpuszczamy. W jednej misce mieszamy składniki sypkie, zaś w drugiej płynne, w tym jajko. Składniki sypkie mieszamy z płynnymi. Tak przygotowaną masę przekładamy do papilotek. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 160 stopni. Odstawiamy do wystudzenia. Na mleku gotujemy budyń. Odstawiamy go do wystudzenia. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce budyniu. Tak przygotowaną masą dekorujemy muffiny. Na wierzchu układamy kandyzowane wiśnie.

file1353776362



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...