Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

3 września 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 szkl. mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/3 szkl. cukru,
  • kilka kropel olejku cytrynowego,
  • 10 dag rodzynek,
  • 70 g gorzkiej czekolady,
  • 2 jajka, 1/2 szkl. oleju,
  • 400 g jogurtu naturalnego,
  • 1/2 szkl. dżemu z  czarnej porzeczki.

Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z  olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i dżemem. Wsypać mąkę z  dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

To moje pierwsze muffinki, zniknęły w mgnieniu oka:) Gorąco polecam!

file1319467513



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...