Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

3 września 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 szkl. mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/3 szkl. cukru,
  • kilka kropel olejku cytrynowego,
  • 10 dag rodzynek,
  • 70 g gorzkiej czekolady,
  • 2 jajka, 1/2 szkl. oleju,
  • 400 g jogurtu naturalnego,
  • 1/2 szkl. dżemu z  czarnej porzeczki.

Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z  olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i dżemem. Wsypać mąkę z  dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

To moje pierwsze muffinki, zniknęły w mgnieniu oka:) Gorąco polecam!

file1319467513



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...