Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 2 szkl. mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/3 szkl. cukru,
- kilka kropel olejku cytrynowego,
- 10 dag rodzynek,
- 70 g gorzkiej czekolady,
- 2 jajka, 1/2 szkl. oleju,
- 400 g jogurtu naturalnego,
- 1/2 szkl. dżemu z czarnej porzeczki.
Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i dżemem. Wsypać mąkę z dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.
To moje pierwsze muffinki, zniknęły w mgnieniu oka:) Gorąco polecam!