Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

3 września 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 szkl. mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/3 szkl. cukru,
  • kilka kropel olejku cytrynowego,
  • 10 dag rodzynek,
  • 70 g gorzkiej czekolady,
  • 2 jajka, 1/2 szkl. oleju,
  • 400 g jogurtu naturalnego,
  • 1/2 szkl. dżemu z  czarnej porzeczki.

Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z  olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i dżemem. Wsypać mąkę z  dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

To moje pierwsze muffinki, zniknęły w mgnieniu oka:) Gorąco polecam!

file1319467513