Czekoladowe ciasto duch
Artykuł zewnętrzny
1 i 3/4 mąki
1,5 łyżeczki sody
½ łyżeczki proszku
1 łyżeczka soli
1,5 szklanki cukru
1 gorzka czekolada
1 szklanka mleka
¾ kostki masła (190 g)
3 jaja
1 łyżeczka wanilii
Piekarnik rozgrzany do 180 st. C
Wysmaruj tłuszczem formy, oprósz mąką
1. Roztop masło
2. Roztop czekoladę
3. przesiej mąkę, dodaj sól, sodę, proszek i cukier
4. do maki dodaj czekoladę, mleko i masło, wymieszaj, zmiksuj
5. roztrzep jajka z wanilią, dodaj do ciasta, zmiksuj
6. podziel na dwie części, każdą upiecz w formie
7. przekładaj kremem
Przepis dodany przez: Justyna