Czekoladowa zebra z kremem

16 listopada 2011,
dodał: Dorota
Artykuł zewnętrzny

Sposób wykonania:

5 jajek ubijam z 14 dag cukru na krem, mieszam z 14 dag mąki i 5 dag stopionej ciemnej czekolady. Ciasto rozsmarowuję w blaszce wyłożonej pergaminem i piekę 10 minut w temp. 200 st. Następnie studzę i kroję na 3 równe placki. Z 1/2 l mleka, 12 dag cukru, 2 torebek budyniu waniliowego gotuję budyń. Studzę. Następnie ubijam, dokładając po łyżce masła (10 dag). Kremem przekładam ciasto. Kroję na porcje.

Każdą dekoruję  płatkiem marcepanowym (20 dag masy) i czekoladowym serduszkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...