Czekoladowa zebra z kremem

16 listopada 2011, dodał: Dorota
Artykuł zewnętrzny

Sposób wykonania:

5 jajek ubijam z 14 dag cukru na krem, mieszam z 14 dag mąki i 5 dag stopionej ciemnej czekolady. Ciasto rozsmarowuję w blaszce wyłożonej pergaminem i piekę 10 minut w temp. 200 st. Następnie studzę i kroję na 3 równe placki. Z 1/2 l mleka, 12 dag cukru, 2 torebek budyniu waniliowego gotuję budyń. Studzę. Następnie ubijam, dokładając po łyżce masła (10 dag). Kremem przekładam ciasto. Kroję na porcje.

Każdą dekoruję  płatkiem marcepanowym (20 dag masy) i czekoladowym serduszkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...