Czekoladowa zebra z kremem

16 listopada 2011,
dodał: Dorota
Artykuł zewnętrzny

Sposób wykonania:

5 jajek ubijam z 14 dag cukru na krem, mieszam z 14 dag mąki i 5 dag stopionej ciemnej czekolady. Ciasto rozsmarowuję w blaszce wyłożonej pergaminem i piekę 10 minut w temp. 200 st. Następnie studzę i kroję na 3 równe placki. Z 1/2 l mleka, 12 dag cukru, 2 torebek budyniu waniliowego gotuję budyń. Studzę. Następnie ubijam, dokładając po łyżce masła (10 dag). Kremem przekładam ciasto. Kroję na porcje.

Każdą dekoruję  płatkiem marcepanowym (20 dag masy) i czekoladowym serduszkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....