Czekoladowa krówka

3 sierpnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 30 minut + 1,5 godziny chłodzenie

Składniki :

  • 1 litr mleka
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 budyń o smaku ,,krówkowym „
  • 1 Mousse czekoladowy Dr Oetkera
  • 4 łyżki polewy czekoladowej do sosów i deserów ( lub zagotować 1/3 szklanki wody z łyżeczką masła, łyżką cukru i łyżką kakao)
  • dekoracje gotowe do deserów w brązowym i złotym kolorze

Zagotować 1/2 litra mleka z masłem i cukrem. Budyń wymieszać z 1 szklanką zimnego mleka i walać na wrzące . Mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Przelać gorący w miseczki i ostudzić.

Mus czekoladowy ubić mikserem z 1 szklanką zimnego mleka tak by był gęsty.

Układać na ostudzonym budyniu. Polać polewą . Udekorować i wstawić na godzinę do lodówki . Podawać chłodny.

file1280818580



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...