Czekoladowa krówka
Artykuł zewnętrzny
Czas : 30 minut + 1,5 godziny chłodzenie
Składniki :
- 1 litr mleka
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki cukru
- 1 budyń o smaku ,,krówkowym „
- 1 Mousse czekoladowy Dr Oetkera
- 4 łyżki polewy czekoladowej do sosów i deserów ( lub zagotować 1/3 szklanki wody z łyżeczką masła, łyżką cukru i łyżką kakao)
- dekoracje gotowe do deserów w brązowym i złotym kolorze
Zagotować 1/2 litra mleka z masłem i cukrem. Budyń wymieszać z 1 szklanką zimnego mleka i walać na wrzące . Mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Przelać gorący w miseczki i ostudzić.
Mus czekoladowy ubić mikserem z 1 szklanką zimnego mleka tak by był gęsty.
Układać na ostudzonym budyniu. Polać polewą . Udekorować i wstawić na godzinę do lodówki . Podawać chłodny.