Czekolada na gorąco na chłodne wieczory
Artykuł zewnętrzny
Dni stają się coraz krótsze, wieczory coraz chłodniejsze… Warto się rozgrzać wyjątkową czekoladą na gorąco z chilli i pomarańczą.
Składniki (na 2 filiżanki):
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 150 ml śmietany kremówki
- sok z połówki pomarańczy
- 1 łyżeczka chilli
- skórka z całej pomarańczy
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie dodajemy śmietankę, ciągle mieszając.
Następnie mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy skórkę pomarańczową i chilli.
Podajemy gorące.
Następnie mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy skórkę pomarańczową i chilli.
Podajemy gorące.
Przepis pochodzi z bloga: www.gracewkuchni.blogspot.com