Czarne na zielonym

7 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 cukinia
2 łyżki pokrojonych czarnych oliwek
2 łyżki soku z cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek
1 pęczek pietruszki, drobno posiekanej
10 dag sera sojowego, tartego
sól
świeżo mielony pieprz
kilka liści sałaty i szpinaku

Przygotowanie:
Umyć cukinię i obrać. Pokroić skrobaczką do warzyw na cienkie wstążki. Dodać sos z soku z cytryny, oliwy z oliwek, soli, natki pietruszki i świeżo zmielonego pieprzu. Pozostawić cukinię w marynacie przez około pół godziny przed podaniem. Ułożyć cukinię na sałacie i szpinaku. Posypać oliwkami, pietruszką i tartym serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...