Cytrynówka – nalewka cytrynowa

13 lutego 2011, dodał: Monia_82
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg cytryn
  • 14 łyżek cukru
  • 1 litr spirytusu 50 proc.

Przygotowanie:

Cytryny obrać cienko (białą błonkę zostawiamy na owocu). Pokrojone skórki zalać spirytusem i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie przecedzić i wlać do wystudzonego syropu zrobionego z cukru i 1 szklanki wody.. przesączyć przez bibułę i rozlać do butelek. Odstawić na 2 – 3 tygodnie.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...