Cytrynowe muffinki z wiórkami kokosowymi
Artykuł zewnętrzny
Kolejny przepis na lekko orzeźwiajace muffinki cytrynowe :)
Składniki na ok. 10-12 sztuk
- 1 SZKLANKA CUKRU PUDRU
- 85 G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
- 75 G MĄKI
- 160 G MASŁA
- 6 BIAŁEK
- 1/2 CYTRYNY
W misce łączymy cukier puder z wiórkami kokosowymi oraz mąką. Masło rozpuszczamy i lekko studzimy. Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnych oczkach tarki i wrzucić do miski z suchymi składnikami. Białka lekko ubijamy mikserem do spienienia. Do białek dodajemy suche składniki, mieszamy wszystko łyżką. Następnie wciskamy i odrobinę soku z cytryny i dolewamy rozpuszczone i ostudzone masło. Ponownie wszystko mieszamy. Nakładamy ciasto do papilotek na 3/4 wysokości. Pieczemy ok.20-25 min w 180 stopniach. Smacznego :)