Cytrynowa rewolucja

7 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg czerwonych ziemniaków, ugotowanych, poćwiartowanych
1/4 kg świeżej zielonej fasolki szparagowej
10 świeżych liści mięty, umytych i wysuszonych
sok z połowy cytryny
skórkę z cytryny
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy dijon
20 dag świeżego sera koziego, rozdrobnionego
sól i pieprz

Przygotowanie:
Wymieszać ziemniaki i fasolkę w naczyniu. W małej miseczce wymieszać sok z cytryny, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, ser kozi na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać mieszankę do ziemniaków i delikatnie wymieszać. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Podawać na zimno z liśćmi mięty.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....