Cytrynowa rewolucja

7 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg czerwonych ziemniaków, ugotowanych, poćwiartowanych
1/4 kg świeżej zielonej fasolki szparagowej
10 świeżych liści mięty, umytych i wysuszonych
sok z połowy cytryny
skórkę z cytryny
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy dijon
20 dag świeżego sera koziego, rozdrobnionego
sól i pieprz

Przygotowanie:
Wymieszać ziemniaki i fasolkę w naczyniu. W małej miseczce wymieszać sok z cytryny, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, ser kozi na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać mieszankę do ziemniaków i delikatnie wymieszać. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Podawać na zimno z liśćmi mięty.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...