Cytrynowa rewolucja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:
1/2 kg czerwonych ziemniaków, ugotowanych, poćwiartowanych
1/4 kg świeżej zielonej fasolki szparagowej
10 świeżych liści mięty, umytych i wysuszonych
sok z połowy cytryny
skórkę z cytryny
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy dijon
20 dag świeżego sera koziego, rozdrobnionego
sól i pieprz
Przygotowanie:
Wymieszać ziemniaki i fasolkę w naczyniu. W małej miseczce wymieszać sok z cytryny, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, ser kozi na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać mieszankę do ziemniaków i delikatnie wymieszać. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Podawać na zimno z liśćmi mięty.