Cytrynowa rewolucja

Avatar photo
7 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg czerwonych ziemniaków, ugotowanych, poćwiartowanych
1/4 kg świeżej zielonej fasolki szparagowej
10 świeżych liści mięty, umytych i wysuszonych
sok z połowy cytryny
skórkę z cytryny
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy dijon
20 dag świeżego sera koziego, rozdrobnionego
sól i pieprz

Przygotowanie:
Wymieszać ziemniaki i fasolkę w naczyniu. W małej miseczce wymieszać sok z cytryny, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, ser kozi na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać mieszankę do ziemniaków i delikatnie wymieszać. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Podawać na zimno z liśćmi mięty.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.