Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki

24 listopada 2012, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny
  • 12,5 dkg margaryny
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki płatków musli
  • 1 łyżeczka sody
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,7 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki soku z dodatkiem cytryny
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mleka na budyń
  • 1 opakowanie proszku budyniowego o smaku malinowym

Na mleku gotujemy budyń. Suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, musli łączymy w jednej miseczce. W drugiej zaś łączymy składniki mokre: rozpuszczoną wcześniej margarynę, jajko, mleko, sok, sok z cytryny. Suche składniki łączymy z mokrymi. Do papilotek wykładamy po 2 łyżeczki ciasta na muffiny, łyżeczkę przestudzonego budyniu. Budyń przykrywamy łyżeczką ciasta. Muffiny pieczemy przez około 15- 20 minut w temp. 160 stopni.

file1353774939



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...