Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki

24 listopada 2012, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny
  • 12,5 dkg margaryny
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki płatków musli
  • 1 łyżeczka sody
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,7 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki soku z dodatkiem cytryny
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mleka na budyń
  • 1 opakowanie proszku budyniowego o smaku malinowym

Na mleku gotujemy budyń. Suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, musli łączymy w jednej miseczce. W drugiej zaś łączymy składniki mokre: rozpuszczoną wcześniej margarynę, jajko, mleko, sok, sok z cytryny. Suche składniki łączymy z mokrymi. Do papilotek wykładamy po 2 łyżeczki ciasta na muffiny, łyżeczkę przestudzonego budyniu. Budyń przykrywamy łyżeczką ciasta. Muffiny pieczemy przez około 15- 20 minut w temp. 160 stopni.

file1353774939



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...