ćwikła

7 maja 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg buraków
1 łyżka kminku Prymat
2 łyżki chrzanu
Ocet winny lub sok z cytryny
Sól, cukier

Buraki wyszorować, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości (ok. 40 minut). Następnie odcedzić, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Skropić octem winnym lub sokiem z cytryny, dodać chrzan i kminek, dokładnie wymieszać. Całość przyprawić do smaku solą, cukrem i ew. octem lub sokiem z cytryny.
Ćwikłę przełożyć do słoika, zakręcić i odstawić na 2-3 dni.

na podstawie: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.