Ćwiartka z kurczaka

18 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • wedeta
  • pieprz
  • ostra papryka
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • pieczarki 30 dag

Ćwiartki z kurczaka myjemy, osączamy z wody. Nacieramy czosnkiem, posypujemy wegetą, solą i pieprzem i odstawiamy na 1 godzinę. Następnie obsmażamy na oleju na złoty kolor z 2 stron i przekładamy do garnka wlewamy 2 szklanki wody i dodajemy podsmażoną cebulę i pieczarki na tym samym tłuszczu co smażył się kurczak. Dodajemy marchew i przyprawy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości (około ½ godziny) Podawać z ziemniakami.

file1266521136



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz